Mathilda´s Lilla Blogg

Mathilda´s Lilla Blogg

Hej

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2009-07-09 10:11:37
Nu har jag sommar lov,de är skönt att inte behöva åka i väg på morgonen utan jag kan sova hur länge jag vill.

Jag har haft en mini semester i stugan hos gammel mormor å gammel morfar,de blev badning och bus,jag och pappa metade från bryggan och fick en fisk.

Vi matade ank kvackarna oxå.

När vi åkte hem stannade vi och köpte ett tält också tältade jag och pappa på gräsmattan här hemma, de var super mysigt,jo jag fick en egen sovsäck oxå .

Sen så har jag sovit hos mormor och morfar de mycke bus,sen sov jag hos farmor och farfar där blev de oxå bus.

Sen så har min Daniel varit här hos mig,då åkte vi och badade allihop,sen fick vi tårta för Daniel fyllde år.

Å i förrgår kom min Beje hem ,han å pappa grejade i garaget mest,men jag fick ju vara med om jag ville.

I går var jag å mamma på Drakborgen de var jätte kul och jag busade med min granne Sanna.

Ja en liten summering av vad jag har gjort.

Kram/Mathilda

  • Comments(2)//www.mathildas.se/#post69

Hoppsan

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2009-06-18 10:39:59
De kan man lugnt säga, men här kommer en resumé.

Jag har opererat bort mina halsmandlar efter otaliga halsflusser ,de gick jätte bra och jag hade inte ont efter åt hård som jag är.

Jag har gjort så mycket att jag inte kommer ihåg allt ,men vi har haft jubileum på förskolan med fiskdamm, pyssel,hopp borg, ponny ridning mm de var jätte kul.

jag har även badat i sjön där jag bor ,de ni.

I morgon är de midsommar afton de ska jag fira med morfar,för mormor ska jobba och mamma å pappa ska sova för dom ska jobba natten. Sen ska jag åka hem till pappa och vara med honom för mamma ska jobba hela helgen.

De var allt för nu /M

  • Comments(0)//www.mathildas.se/#post68

Hoppsan...

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2009-02-19 21:24:36
Nu var de åter igen längesen jag skrev. Jag har ju varit sjuk en hel del om man säger så, men nu är jag frisk som en nötkärna igen.

De har varit många soliga dagar och dom har jag spenderat ute. De har blivit allt från promenader till att åka snowracer. Jag har även grävt en snökoja med pappa och en snötunnel har de ju blivit också.

I dag packade vi ihop en massa fika saker och åkte upp till farfar för vi skulle låna hans skoter och pulkan som sitter fast bakom skotern, pappa band fast min snowracer och pulka och så satte sig mamma i skoter pulkan och jag i hennes knä och sen bar de av efter skoterleden. Vi åkte över älven och upp i en stooooor backe där stannade vi och lastade av alla saker.

Sen blev de åka av tjoooohoooo va fort de gick nedför backen och oj va roligt de var, upp å ner och upp å ner, mamma och pappa blev rätt stum i benen, så efter ett tag så åkte jag å mamma ner också kom pappa ner och hämtade oss med skotern.

Men sen ville jag åka skoter så då fick jag åka en liten sväng med mamma och de var ju så kul så jag tog en sväng med pappa också.

Sen blev jag lite trött så jag satte mig och grävde lite i stället, då tog pappa fram veden och gjorde en brasa och så blev de korv grillning som mellis åååååååå va gott de var, jag vill ju gärna dricka min havremjölk och nu finns dom som festis förpackningar med sugrör till hur smidigt som helst.

Sen blev klockan mycket och de vart dax att åka hemmåt så vi packade ihop allt och drog gärnet över älven hem.

Nu i kväll var vi och firade Celessia äntligen efter mycket om och men.


Nu är de kvällen ha de gott!!!
/Mathilda

  • Comments(0)//www.mathildas.se/#post67

Igår

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2009-01-14 09:15:23
I går när jag kom hem slappade jag lite och tittade på film.

Sen blev det dax att laga mat och man är ju inte sen att hjälpa till (fast jag äter mest korv), korvstroganoff å ris vart det, sen kom pappsen hem och de blev bus med honom i soffan.

Eftermaten blev de lite Pippi Långstrump och nedvarvning innan läggdax , fast de är ju så svårt när man har myror i blöjan så de blev mera bus med mamma istället

Ja de händer inte mycket efter dagis

Ha de /M

  • Comments(0)//www.mathildas.se/#post66

Bilder

FotonPosted by Mathilda Nyman 2009-01-12 22:08:35
http://foton.mathildas.se

  • Comments(0)//www.mathildas.se/#post65

Badhuset

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2009-01-12 17:35:01
Ja nu har jag varit på badhuset med mamma och pappa.

De var super kul att få bada igen,smiley pappa köpte flyt kuddar åt mig som jag skulle ha på armarna i vattnet så man flyter.
Jag hade även med mig min andra flyt ring som jag har runt magen, oj vad jag simmade och helt själv dessutom, ja mamma och pappa var ju med mig hela tiden men jag ålade själv i vattnet haha va roligt de var.
Det finns även en rushkana som går ut i stora bassängen som jag gillar att åka i, fort går de också när pappa puttar på mig.smiley Pappa knäppte några kort men kameran immade igen, för de är så varmt inne i badhuset. Men några kort vart det.

Ha de bra / M

  • Comments(0)//www.mathildas.se/#post64

En evighet

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2009-01-09 19:01:53
Har gått sedan jag skrev, måste skärpa mig nu.
Ja jag har ju som de flesta vet varit sjuk heeela jullovet. De hela började onsdag före julafton då fick jag feber, som på fredagen vart halsfluss efter ett besök på akuten. Julen var jag frisk på men söndag natt efter jul blev de feber igen, hög feber hela veckan som på fredagen slutade med... ja just de halsfluss igen!! Så nu äter jag min andra penicillin kur på tre veckor så kul har jag haft det.
Julafton var rolig vi åkte till farmor och farfar på förmiddagen, där åt vi gott och myste, sen kom tomten och han hade med sig klappar till oss barn, jag fick en barnvagn till min docka Skrållan, kläder, stjärtlapp en plast grej som man åker på, en motorcykel som har gaspedal och trycker man på den med foten så åker man hur kul som helst.
Ja jag kommer inte ihåg allt som jag fick, sen tittade vi på Kalle det är nått som går varje julafton sa mamma.

Sen bar de av till Bergsåker där mormor och morfar och alla i mammas släkt var, där blev de mera mat och mys, och vet ni tomten kom dit också med mera paket till alla, då fick jag skidor och stavar, badskum, kläder, en keyboard som man kan spela på och som spelar melodier, målarfärg, ja och mera var de men jag kommer inte ihåg allt nu.

Jag har ju varit sjuk så jag har inte gjort nått men jag han vara ute en dag och prova mina skidor, de var jätte kul både mamma och jag skrattade så vi tog oss ingen stans nästan men vi åkte en bra stund så jag blev trött i mina små ben.

I söndags så gick vi till min granne Sanna och åkte snowracer i hennes backe, oj va roligt vi hade, jag och pappa åkte i ett hopp de var super kul och lite läskigt. Sen efter många åk och mycket bus gick vi in och åt grillad korv med bröd gott, sen busade vi barn ännu mera innan de blev dax att gå hem (för jag måste ju ta min medicin).


På måndag kom Kicki med barn hit och firade mig de var ju ett tag sedan jag fyllde men de ska ju passa för alla, så bättre sent än aldrig. Jag fick en skit frän lundmyr tröja som de står Gullunge på röd med svarta armar så där så de ser ut som om man har en t-shirt ovan på en långärmad tröja, fattar ni?? Sen blev de fika och mys.

I morgon ska vi åka på badhuset och bada de har jag längtat efter jättelänge, så de ska bli så kul.

Ha de gott!! / Mklär granen dan före doppar danProvar dockans kläder, sitter som ett korvskinn.Min fina snögubbe..Hjälper mamma att diska, de tycker jag är kul.Ute och busar med pappa.samt snowracer tur Lucia firande på dagis.Tomten kom oxå och gav oss en godis påseMitt nya rum.Fredags mys med pappa i min nya röda puff.

  • Comments(2)//www.mathildas.se/#post63

äntligen

AllmäntPosted by Mathilda Nyman 2008-11-26 13:59:15
Ja nu är jag äntligen frisk efter en och en halv vecka hemma.
I morgon blir de dagis där de förövrigt går magsjuka jippi, men men baciller ska man ju råka ut för.
Nu i kväll var morfar här han hade lånat mammas bil och skulle lämna tillbaka den.
Sen så kom mammas kompis Kicki henne drog jag med mig in på mitt nya rum och lekte lite, å hoppsan så vart jag kissis (jag hade ingen blöja på mig) så jag pinnade iväg med kicki in på toa och satte mig på pottan för att slå en drill. De gick hur bra som helst.

I dag fyller pappa år så i kväll blir de kalas, och mamma har köpt paket som jag ska få ge.
Nä nu ska jag leka lite medan mor städar.


Hade/Mathilda

  • Comments(0)//www.mathildas.se/#post62
Next »